De Mindfulness groepstraining De Evidence based mindfulness groepstraining

mindfulness

Het is belangrijk dat je je thuis voelt bij de trainer die de mindfulness cursus aanbiedt. Bij ons kan dit door eerst een workshop te volgen of deze hier online doen. Wil je ook ergens anders een kijkje nemen, let er dan wel op dat ze geregistreerd categorie 1 lid zijn bij het VMBN.

De mindfulness groepstraining

De training richt zich op technieken die je in het dagelijks leven gebruikt tijdens stressvolle momenten. Het gaat in deze training dus niet alleen om meditatie; het ontwikkelen van aandachtstechnieken staat voorop, zodat je die kunt inzetten. Dit doen we op verschillende manieren via verschillende oefeningen. Je krijgt bij al onze oefeningen een heel handige online begeleiding. Hier vind je per week een uitgebreide omschrijving van het huiswerk met achtergrond informatie over alles wat je tijdens de les hebt geleerd. Gedurende de training kun je altijd bellen voor vragen of ondersteuning.

Data en tijden: de Nu even Nu datumprikker service!

Elke maand start er een nieuwe cursus, altijd om 18:30. Je volgt alle acht bijeenkomsten in een vaste groep van zes personen. Er wordt met een vaste groep gewerkt zodat je qua niveau samen met elkaar op gaat. Door alle drukte ben je waarschijnlijk niet elke week op dezelfde dag beschikbaar. Omdat het belangrijk is dat je geen enkele bijeenkomst hoeft te missen werken wij met een datumprikker. Afhankelijk van je beschikbaarheid in de betreffende week kan het dus zo zijn dat je groep elke week op een andere dag samen komt. Nadat je je voor de cursus hebt opgegeven vragen wij je om in de datumprikker voor alle dagen van de komende maand aan te geven of je wel of niet beschikbaar bent. Op basis hiervan worden de bijeenkomsten geprikt.

De eerste drie weken heb je elke week een les waarin je de mindfulnesstechnieken eigen maakt. Bij de laatste vijf  bijeenkomsten zitten er meer weken tussen de sessies zodat je zeker weet dat je de mindfulness in het leven van alle dag integreert.

Hoe zijn de mindfulness lessen opgebouwd?

De mindfulness lessen zijn altijd hetzelfde opgebouwd. De eerste helft bestaat uit het doen van oefeningen. Deze mindfulness oefeningen bestaan niet alleen uit ontspanningsoefeningen. Bij veel oefeningen ligt de focus juist op actieve situaties, zodat de oefeningen beter aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Omdat niet iedereen de tijd of ruimte zal hebben om dagelijks te mediteren, ligt de focus op mindfulness technieken die direct praktisch toepasbaar zijn. In de tweede helft wordt besproken of het is gelukt de mindfulness technieken gedurende de week te integreren.

Je hoeft niet in een speciale houding te zitten of bijzondere lichamelijke oefeningen te doen. Je kunt dus in je dagelijkse kledij komen. Je hoeft verder niets mee te nemen.

Prijzen

 

Waarom verschilt dezelfde evidence based MBSR groepstraining per aanbieder van prijs? De prijzen van de MBSR (mindfulness based stressreductie) variëren nogal, mede afhankelijk van de categorie van het VMBN lidmaatschap (Nu even Nu valt onder categorie 1 en wordt zo door de zorgverzekeraar erkent). Omdat wij zoveel mogelijk mensen met mindfulness in aanraking willen laten komen is de prijs bij ons laag (250). Daarnaast hebben wij ervoor gekozen de stilte dag los aan te bieden, zodat je zelf kunt kiezen of je dit een nuttige aanvulling vindt.

Lees hier meer over wat mindfulness eigenlijk echt is. Of bekijk één van onze filmpjes:

Aanmelden Mindfulness groepstraining

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Op therapeutische basis volg je acht privé therapie sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness stilte-retraite weekend Nederland

In een groep van maximaal zes personen ongedwongen van je retraite genieten. Je bent geheel vrij in het indelen van je stilte retraite.

Meer info
Mindfulness voor kinderen & ouders

In acht privé sessies samen met uw kind ontspanning brengen in het dagelijks leven.

Meer info