Mindfulness voor kinderen en ouders Kinderen en ouders ontdekken samen mindfulness

Mindfulness voor kinderen en ouders

Mindfulness voor kinderen is geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar.  In acht prive sessies leer je samen met je kind hoe mindfulness meditatie helpt bij het omgaan met vervelende gedachten en omstandigheden. De mindfulness sessies worden geheel op jouw kind en gezin aangepast, waardoor praktische toepassing wordt gegarandeerd.

Waar helpt mindfulness voor kinderen bij?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kinderen na een mindfulness kindertraining beter slapen, minder angstig zijn en beter met emoties om kunnen gaan. Omdat ze spanningen en emoties eerder registreren worden ze rustiger en vrolijker.

Waarom een kindertraining samen met de ouders?

Nu even Nu mindfulness werkt samen met ouders en kinderen, omdat jij veel meer van je kind weet dan de mindfulness leraar. We hebben gemerkt dat de mindfulness meditatie veel sneller door de kinderen wordt opgepakt. De kinderen voelen zich meteen op hun gemak en het wordt met de hulp van de ouders sneller duidelijk wat de kinderen precies willen zeggen.

Meestal maken de kinderen zichzelf de mindfulness technieken een stuk sneller eigen dan de ouders. Dit komt omdat ze nog een stuk minder in hun hoofd zitten dan wij. Kinderen proberen de mindfulness technieken intuïtief uit zonder er teveel bij na te denken. Hierdoor vullen ouders en kinderen elkaar gedurende de week perfect aan door elkaar vanuit verschillende invalshoeken aan de mindfulness te herinneren. Hierdoor blijft de mindfulness gedurende levendig voor het hele gezin.

Hoe zijn de mindfulness lessen opgebouwd?

De lessen zijn altijd hetzelfde opgebouwd. De eerste helft bestaat uit het doen van mindfulness oefeningen. De mindfulness oefeningen bestaan niet alleen uit ontspanningsoefeningen. Jullie hebben het misschien te druk om veel te mediteren, zodat de focus zal liggen op mindfulness technieken die direct praktisch toepasbaar zijn. De meeste oefeningen hebben juist een actief en speels karakter. Iedereen in het gezin heeft juist baat deze actieve oefeningen, omdat ze beter aansluiten bij ons drukke bestaan. In de tweede helft van de lessen wordt besproken of het is gelukt de mindfulness technieken gedurende de week te integreren.

 

Wat kan ik van de gratis mindfulness introductie les verwachten:

1. Jullie maken kennis met een aantal mindfulnesstechnieken

2. Jullie krijgen tips om deze te integreren in het dagelijks leven

3. Samen onderzoeken we wat mindfulness concreet voor jou en je kind kan betekenen

 

Ouder & Kind Mindfulness

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
De mindfulness groepstraining (MBSR)

Acht keer mindfulness training in een vaste groep van vijf.

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Op therapeutische basis volg je acht privé therapie sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness stilte-retraite weekend Nederland

In een groep van maximaal zes personen ongedwongen van je retraite genieten. Je bent geheel vrij in het indelen van je stilte retraite.

Meer info