Mindfulness in therapie Mindfulness op maat gesneden

Mindfulness op therapeutische basis betekent dat je  acht privé-sessies volgt waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Waarom mindfulness in therapie?

Tijdens de individuele mindfulness in therapie sessies ligt de focus niet op het zoeken naar oorzaken van het probleem in het verleden. Tijdens de therapie sessies ligt de focus op de momenten waarop het in het dagelijks leven mis gaat. Uit de praktijk blijkt dat iedereen de mindfulness technieken na een aantal weken al onder de knie krijgt, maar niet iedereen zal echter na het leren van de mindfulness technieken het gewenste effect ervaren. Dit komt omdat problemen het resultaat zijn van een complex systeem van oorzaken – we zijn vaak om een andere reden gestrest dan we op het eerste gezicht hadden gedacht. De mindfulness sessies zorgen voor een vollediger beeld van de gedachten en handelingen die in het moment zelf de verandering in de weg staan. Hierdoor wordt het duidelijk hoe en wanneer je de mindfulness technieken toe kunt passen.

Hoe werken de mindfulness technieken die je tijdens de therapie krijgt?

De mindfulness technieken die je leert scheppen afstand ten opzichte van de gedachtes en handelingen. Hierdoor krijg je eindelijk een heldere kijk op wat je precies denkt en doet tijdens de moeilijke momenten. De mindfulness technieken die je tijdens de therapie krijgt zijn minder gericht op hoe je over jezelf en de situatie denkt. De mindfulness technieken zijn er juist om in te zetten als je je gedrag wilt veranderen. De gedachtes veranderen niet, maar door de afstand ontstaat er keuzevrijheid waardoor je niet langer handelt op de automatische piloot. Tijdens de individuele mindfulness sessies ontdek je waarom je tijdens specifieke situaties zoveel onrust ervaart. Door de nieuw verworven inzichten wordt het mogelijk om ook tijdens de persoonlijk meer uitdagende situaties mindful te blijven.

Hoe verloopt de mindfulness in therapie introductieles?

1. Je maakt kennis met een aantal mindfulnesstechnieken

2. Je krijgt tips om deze te integreren in het dagelijks leven

3. Samen onderzoeken we wat mindfulness concreet voor jou kan betekenen

 

Neem vrijblijvend contact op voor een individuele mindfulness in therapie sessie.

Mindfulness & individuele therapie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
De mindfulness groepstraining (MBSR)

Acht keer mindfulness training in een vaste groep van vijf.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info
Mindfulness voor kinderen & ouders

In acht privé sessies samen met uw kind ontspanning brengen in het dagelijks leven.

Meer info