Mindfulness stilte-retraite weekend Nederland Mindfulness stilte retraite weekend in Utrecht

Mindfulness weekend stilte retraite in Nederland

Gehele mindfulness training in 1 weekend doorlopen in de mindfulness weekend stilte retraite aan de Utrechtse Heuvelrug

In deze mindfulness weekend stilte retraite doorloop je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) in één weekend in een groep van maximaal 8 personen. Na de twee stilte retraite dagen in Utrecht weet je alle alles wat je over mindfulness moet weten en kun je thuis alle oefenstof terugvinden in het online interactief werkboek. Ook na het retraite weekend zal je trainer je blijven coachen via dit werkboek en de mail.

Door de kleine groep is er de ruimte om alle mindfulness lessen helemaal op jou aan te passen. Hierdoor zul je veel sneller ontspannen en verstillen. Het is een stilte retraite, maar door de vele lessen en individueel contact zul je ook veel opsteken. Je bent dus heel veel uren stil, maar wij gaan niet heel dogmatisch om met de stilte.

De mindfulness weekend stilte retraite bestaat uit de 8 mindfulness lessen verdeeld over twee dagen in Utrecht. We maken twee keer per dag een natuur wandeling van een uur, waarin je tevens uitleg krijgt over de aandachtstechnieken. We doorlopen in twee dagen dus het gehele programma van de mindfulness groepstraining. Hier vind je meer informatie over de inhoud van de mindfulness groepstraining.

Is de mindfulness weekend stilte retraite voor mij geschikt?

Door de dagelijkse mindfulness lessen is het mindfulness weekend ideaal als je nog onervaren bent met mindfulness of retraites. Als je nog nooit hebt gemediteerd of het nog moeilijk vindt is dit een goed begin. Omdat beide dagen volledig in het teken staan van de mindfulness technieken en je tussen de lesuren in stil bent, is het veel gemakkelijker om de technieken eigen te maken. Door de ongedwongenheid en altijd aanwezige begeleiding kun je geleidelijk vertrouwd raken met de stilte, en laten we je op je eigen manier kennis maken met meditatie. Meditatie is vooral een aandachtstechniek, als je op een voor jouw ontspannen manier zit is dit dus het beste –  je hoeft niet op een bepaalde manier te zitten tijdens de meditatie. Door je drukke bestaan is het misschien moeilijk om te beginnen met mindfulness. Een mindfulness weekend is daarom perfect om de mindfulness technieken moeiteloos eigen te maken. Bij thuiskomst zullen de technieken hierdoor beter beklijven.

Waarom een mindfulness weekend stilte retraite?

Tijdens de mindfulness weekend stilte retraite leer je mindfulness technieken die je in het dagelijks leven gebruikt om je hoofd minder snel te verliezen tijdens stressvolle momenten. Omdat je tijdens het retraite weekend veel minder prikkels en afleiding hebt ontdek je veel sneller een basale rust. Doordat de mindfulness oefeningen beter zijn ingesleten kun je thuis sneller op deze rust terug vallen. Omdat je langere tijd stil bent krijg je sneller zicht op innerlijke processen waardoor je ontwikkeling een grote sprong vooruit maakt.

Locatie mindfulness weekend stilte retraite in Utrecht

Omringt door de natuur van de Utrechtse heuvelrug in hotel Kontakt der Kontinenten met een eigen bosterrein. In dit oude klooster krijgt iedereen een kamer helemaal alleen voor zichzelf met ook nog eens een eigen badkamer. In het naastgelegen Wellness resort kun je tussen de lessen door lekker doorgaan met ontspannen.

Afbeeldingsresultaat voor contact der continenten soest"

Afbeeldingsresultaat voor contact der continenten soestAfbeeldingsresultaat voor contact der continenten soest

Mindfulness weekend  stilte retraite data, de Nu Even Nu datumprikker service

Om de twee maanden is er een mindfulness weekend stilte retraite. De exacte zaterdag en zondag worden met de datumprikker bepaald. Als je wilt meedoen krijg je de datumprikker toegestuurd, hierin kun je aangeven op welke weekenden je beschikbaar bent. Bij het prikken van het retraite weekend dat over twee maanden plaatsvindt houden we dan rekening met jouw beschikbaarheid.

Kennismaken met je mindfulness weekend trainer

Omdat het lastig om eerst kennis te maken als je verder weg woont is het ideaal om eerst de gratis online cursus mindfulness te volgen en daarna de online cursus te doen. Zo kom ga je ook goed voorbereid het weekend in. Hieronder vind je informatie over je mindfulness trainer tijdens het mindfulness weekend.

Mindfulness trainer Janco in de media:

RTL5

Dagblad van het noorden

Mindfulness stilte retraite

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.