Mindfulness stilte-retraite weekend Nederland Mindfulness stilte retraite weekend in Groningen

Mindfulness stilte weekend retraite in Groningen

Op je eigen manier kunt kennismaken met de stilte

Ons retraite weekend is ongedwongen en persoonlijk van opzet. De combinatie van twee mindfulness trainers en een groepje van maximaal zes personen is een recept voor zowel verstilling als verbinding. Karst en Janco zijn niet alleen trainers en gastheren, maar doen zelf ook actief mee aan de retraite.

Door de kleine groep is er de ruimte om alle mindfulness lessen helemaal op jou aan te passen. Hierdoor zul je veel sneller ontspannen en verstillen. Het is een stilte retraite, maar door de vele lessen en individueel contact ben je niet de hele dag stil. Je bent dus heel veel uren stil, maar wij gaan niet heel dogmatisch om met de stilte. Zo mag er tijdens het koken en eten best gepraat worden.

Je bent geheel vrij in het indelen van je stilte-retraite. De enige tijden die vast staan zijn het ontbijt, de lunch en het diner. Je kunt zelf bepalen of je de stilte-retraite vooral besteed aan geleide meditatie, wandelen, yoga of het lezen van een boek. Je kunt ’s ochtends en in de middag een yogales volgen en we doen in de middag een meditatieve natuur wandeling. Daarnaast zijn er elke dag twee mindfulness lessen en meerdere geleide meditaties waar je aan mee kunt doen als je zin hebt. Ook kun je wanneer je wilt één op één begeleiding krijgen. In overleg met de groep kan ook de dagindeling van de groep worden aangepast. Omdat er veel geleide meditatie uren worden aangeboden is de retraite ook zeer geschikt voor de gevorderde die wel zelf per dag wil kunnen bepalen hoeveel uur zij wil mediteren.

Is het stilte retraite weekend voor mij geschikt?

Door de vrije opzet, dagelijkse mindfulness lessen en individuele contactmomenten is ons mindfulness retraite weekend ideaal als je nog onervaren bent met mindfulness of retraites. Als je nog nooit hebt gemediteerd of het nog moeilijk vindt is dit een goed begin. Door de ongedwongenheid en altijd aanwezige begeleiding kun je geleidelijk vertrouwd raken met de stilte, en laten we je op je eigen manier kennis maken met meditatie. Meditatie is vooral een aandachtstechniek, als je op een voor jouw ontspannen manier zit is dit dus het beste –  je hoeft niet op een bepaalde manier te zitten tijdens de meditatie. Door je drukke bestaan is het misschien moeilijk om te beginnen met mindfulness. De retraite is daarom perfect om op een natuurlijke manier de mindfulness technieken eigen te maken. Bij thuiskomst zullen de technieken hierdoor beter beklijven.

Waarom een retraite weekend of lang weekend?

Tijdens de retraite leer je mindfulness technieken die je in het dagelijks leven gebruikt om je hoofd minder snel te verliezen tijdens stressvolle momenten. Omdat je tijdens het retraite weekend veel minder prikkels en afleiding hebt ontdek je veel sneller een basale rust. Doordat de mindfulness oefeningen beter zijn ingesleten kun je thuis sneller op deze rust terug vallen. Omdat je langere tijd stil bent krijg je sneller zicht op innerlijke processen waardoor je ontwikkeling een grote sprong vooruit maakt.

Eten

S’avonds serveren wij heerlijke vegetarische Thaise curry van Thai Jasmin uit Groningen. Mocht je hier niet van houden dan regelen wij een lekkere pasta of iets anders. Alle corvee taken worden voor je gedaan zodat je alle tijd hebt voor je eigen proces.

Locaties en data

Locatie en openbaar vervoer Drenthe

In het paasweekend gaan we midden in de Drentse heide mediteren. Het huis ligt direct aan een prachtig meer midden in het bos. Je kunt genieten van een luxe bubbelbad en sauna. Zoals je ziet wandel je vanuit het huis zo de uitgestrekte heide en veen gebieden in. Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste naar het dorp Een rijden, dan pikken wij je daar met de auto op. We kunnen je natuurlijk ook ergens anders ophalen.

mindfulness weekendmindfulness weekendmindfulness weekend

mindfulness retraitemindfulness weekendmindfulness weekend

Locatie en openbaar vervoer: Groningen

Je verblijft een weekend of lang weekend midden in de weilanden tussen Eenrum en Pieterburen. In het Groningse Hoge land is de ruilverkaveling nooit doorgezet, waardoor je hier nog kunt genieten van kromme slootjes, kronkelende dijkjes  en hoge luchten. Vanuit het huis kun je zo de natuur inlopen, zelfs helemaal tot de waddendijk aan toe.

Als je met het openbaar vervoer komt kun je in Eenrum uitstappen. Omdat het huis midden in de weilanden ligt halen wij je in Eenrum even met de auto op. Komt het qua verbinding niet zo goed uit dan kunnen we je ook ergens anders oppikken, bijvoorbeeld bij het station in Groningen.

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

Oud en nieuw mindfulness retraite weekend en lang weekend Groningen: In stilte het nieuwe jaar in!

30 december vanaf 18.00 uur tot en met zondag 1 januari 17.00 uur. Lang weekend tot en met maandag 2 januari 10.00 uur.

Kennismaken

Omdat het lastig om eerst kennis te maken als je verder weg woont is het ideaal om eerst de gratis online cursus mindfulness te volgen en daarna de online cursus te doen. Zo kom ga je ook goed voorbereid het weekend in.

Karst en Janco in de media:

RTL5

Trouw

Dagblad van het noorden