Mindfulness tegen werk stress Mindfulness werkt tegen werk stress

Mindfulness training tegen werk stress en voor productiviteit

Nu even Nu heeft al meer dan duizend mensen van hun werk stress en burn-out afgeholpen met wetenschappelijk bewezen mindfulness interventies. Al deze mensen hebben één ding gemeen; ze doen veel te hard hun best voor hun werkgever. In hun drang naar perfectie nemen ze vaak naast de eigen werk taken ook de taken van collega’s over. Het is dan ook geen wonder dat werk plezier en passie plaatsmaken voor een gevoel van verplichting. Nu even Nu leert mensen om juist iets minder hard te lopen voor de werkgever en op zoek te gaan naar de eigen werk motivatie. Voordat mensen weer met plezier hun werk doen is het echter vaak eerst noodzakelijk om rust te vinden in het werk. De mindfulness technieken worden eerst gebruikt om gedurende de dag momenten van afstand te creëren. Omdat het werk meestal op de automatische piloot wordt gedaan is het nodig om steeds opnieuw uit te zoomen om jezelf af te vragen: moet ik dit nu doen? Drie seconden afstand is genoeg voor afstand, de juiste keuze zorgt voor rust, efficiënt en vooral plezierig werken.

Leidinggevenden en werknemers hebben werk stress omdat ze productief willen zijn. Psychologisch onderzoek laat zien dat mensen die te hard hun best doen en te graag willen veel minder productief zijn. We raken we door tijdsdruk onze werk flow kwijt. Dit komt omdat we denken dat we nog sneller werken als we nog intenser concentreren. Door mindfulness ontdek je een nieuwe, ontspannen manier van focussen, die voor een productieve werk-flow zorgt. Mindfulness meditatie zorgt er zo voor dat je met een koel hoofd rustig verder kunt werken zonder het overzicht te verliezen.

Mindful teambuilding & zelfontplooiing

Een goed team is een ontspannen team. Mensen presteren op de top van hun kunnen als ze zich op hun plek en op hun gemak voelen bij jouw bedrijf. De meeste problemen tussen leidinggevenden en werknemers en tussen leidinggevenden onderling zitten puur in het eigen hoofd. Binnen een organisatie heeft iedereen dus een ander beeld van de werkelijkheid. De meeste mensen binnen het bedrijf zijn vooral bezig met wat een ander van het zal vinden. Omdat het erg lastig is om er achter te komen wat de ander echt over je denkt is dit een stressvolle bezigheid. Het is moeilijk om ontspannen je eigen weg te vinden binnen je werk zonder tot op zekere hoogte te leren om aan de ene kant rekening met de ander te houden en aan de andere kant je eigen weg te durven gaan. Mindfulness breng balans in samenwerken. Door de mindfulness training wordt duidelijk wanneer je meer je eigen gang moet gaan en wanneer je meer rekening met de ander moet houden. Dit komt omdat je door de mindfulness technieken meer afstand krijgt tot je denken en handelen. Hierdoor kun je jezelf terugroepen als je teveel aan één kant van het spectrum zit. Een bedrijf waarin iedereen zijn eigen pad durft te bewandelen en hierbij de ander niet uit het oog verliest is een effectief bedrijf.

De aanpak van Nu even Nu is altijd ‘tailor made’ op basis van uw eigen bedrijfssituatie en de mogelijkheden die mindfulness daarin biedt.

Neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Mindfulness & individuele therapie

Privé sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info