De Mindfulness groepstraining De Evidence based mindfulness groepstraining

mindfulness

De mindfulness groepstraining

Mindfulness kan voor blijvende verandering zorgen als je ontdekt dat het gaat om het moeiteloos ontspannen van je aandacht. Mindfulness is daarom niet nog een extra ding dat ook nog eens gedaan moet worden. Loslaten is geen ernstige bezigheid, maar juist heel ontspannen. Daarom hoef je bij mij niet heel lang te mediteren en wordt er veel gelachen.

De meditatie is geen doel op zich. Je oefent twee keer per dag tien minuten een aandachtstechniek zodat je deze sneller en gemakkelijker tijdens de dag kunt toepassen.

Ik werk met een online interactief werkboek. Hier vind je per week een uitgebreide omschrijving van het huiswerk met filmpjes en achtergrond over alles wat je tijdens de les hebt geleerd. Je vindt de bijpassende meditatieoefening dus meteen terug bij de omschrijving. Gedurende de training kun je mij natuurlijk ook altijd even bellen.

Data en tijden: met de Nu even Nu datumprikker service

Elke maand start er een nieuwe cursus in de avonduren. Je volgt alle acht bijeenkomsten in een vaste groep van zes personen. Er wordt met een vaste groep gewerkt zodat je qua niveau samen met elkaar op gaat. Door alle drukte ben je waarschijnlijk niet elke week op dezelfde dag beschikbaar. Omdat het belangrijk is dat je geen enkele bijeenkomst mist werk ik met een datumprikker. Afhankelijk van je beschikbaarheid in de betreffende week kan het dus zo zijn dat je groep elke week op een andere dag samen komt. Nadat je je voor de cursus hebt opgegeven vraag ik je om in de datumprikker voor alle dagen van de komende maand aan te geven of je wel of niet beschikbaar bent. Op basis hiervan worden de bijeenkomsten geprikt.

De eerste drie weken heb je elke week een les waarin je de mindfulness technieken eigen maakt. Bij de laatste vijf  bijeenkomsten zitten er meer weken tussen de sessies zodat je zeker weet dat je de mindfulness in het leven van alle dag integreert.

Hoe zijn de mindfulness lessen opgebouwd?

We doen ontspanningsoefeningen van 10 minuten. Daarnaast doen we in de les mindfulness oefeningen waarbij de focus juist ligt op actieve situaties, zodat de oefeningen beter aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Hierbij staat elke week een oefening centraal die je de hele dag door kunt toepassen.

Je hoeft niet in een speciale houding te zitten of bijzondere lichamelijke oefeningen te doen. Je kunt dus in je dagelijkse kledij komen. Je hoeft verder niets mee te nemen.

Verschil met andere mindfulness trainingen

Prijzen

350 euro, echter praktisch nooit meer dan 250 euro. Dekt je verzekeraar of werkgever helemaal niets, dan krijg je altijd 100 euro uit het mindfulness fonds. Als je aangeeft niets vergoed te krijgen dan zal ik je dus maar 250 euro in rekening brengen, de rest regel ik. Om de kosten zo laag mogelijk te houden wordt de stilte dag los van de mindfulness training aangeboden.

Onderaan de pagina vind je het inschrijvingsformulier.

Het kan zijn dat je bevestiging bij de ongewenste mail zit!

Aanmelden mindfulness groepstraining

 

Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Privé sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info
Mindfulness voor kinderen & ouders

In acht privé sessies samen met uw kind ontspanning brengen in het dagelijks leven.

Meer info