Mindfulness vervolg-training avond Versterk mindfulness met de vervolg cursus avond

Mindfulness begint pas bij het vervolg

Mindfulness is een vaardigheid die je het hele leven blijft uitdiepen. Daarom organiseert Nu even Nu bijna elke maand een mindfulness vervolg-training avond. Samen met vier anderen doe je eerst een mindfulness vervolg oefening. Hierna is er de ruimte om samen te onderzoeken hoe je de mindfulness nog meer kunt integreren in je dagelijks leven.

Wat doe je tijdens de mindfulness vervolg-cursus avond?

De vervolg-cursus avonden zullen niet alleen je mindfulness technieken opfrissen met nieuwe oefeningen. Je krijgt tevens de mogelijkheid om weer af te stemmen op de mindful manier van kijken naar situaties. Vaak vallen we terug in oude oplossingsgerichte patronen, waarin je blijft vechten in plaats van loslaten. Dit komt omdat het in je eentje moeilijk is om te zien wat je wel en niet kunt loslaten. De mindfulness basis cursus heeft je geleerd hoe je moet loslaten, de vervolg cursus schept duidelijkheid in wat je kunt loslaten.

Waarom een mindfulness vervolg-training avond?

Na het beheersen van de mindfulness technieken begint mindfulness pas echt. In de praktijk blijkt dat het aanleren van de mindfulness technieken niet het moeilijkste gedeelte is. Het meest lastige om er in het vervolg voor te kiezen de technieken tijdens stressvolle situaties toe te passen. Mindfulness is dus meer een keuze dan een technische vaardigheid.

Het kan zijn dat je de problemen in je leven weer teveel als feiten bent gaan zien en er daarom van overtuigt bent dat je mindfulness niet kunt toepassen. Ook kan het zijn dat je bent vastgelopen omdat je te dogmatisch bent gaan kijken naar mindfulness. Zoals je hebt geleerd is mindfulness in essentie niets. Daarom kun je het ook niet goed of fout doen. Vaak maken we van mindfulness een trucje dat we alleen zo nu en dan toepassen. Hierdoor zul je echter nooit toekomen aan het tackelen van de grotere problemen. De gekke situatie kan dus ontstaan dat juist de mindfulness je ontwikkeling blokkeert.

Datum en tijd

Nadat je je voor de vervolg-cursus avond hebt opgegeven krijg je een datumprikker toegestuurd. Hierop kun je invullen op welke dagen je in de komende maand wel en niet beschikbaar bent. Als iedereen die de komende maand een vervolg avond wil doen de prikker heeft ingevuld krijg je te horen op welke datum de bijeenkomst zal plaatsvinden. Het is meestal om 20:40 in de avond.