Mindfulness voor kinderen en ouders Kinderen en ouders ontdekken samen mindfulness

Mindfulness voor kinderen en ouders

Mindfulness voor kinderen wordt momenteel alleen nog gegeven aan ouders zonder de kinderen. Kinderen pakken de mindfulness sneller op als ze het van de ouders overnemen, ze doen je immers voortdurend na. Echt leren hoe aandacht werkt is op jonge leeftijd toch nog te veel gevraagd en als de ouders zelf niet veranderen gebeurd er in ieder geval niets.

In acht prive sessies leer je hoe mindfulness meditatie helpt bij het omgaan met vervelende gedachten en omstandigheden en hoe je dit aan je kind kan doorgeven. De mindfulness sessies worden geheel op jouw kind en gezin aangepast, waardoor praktische toepassing wordt gegarandeerd.

Waar helpt mindfulness voor kinderen bij?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kinderen na een mindfulness kindertraining beter slapen, minder angstig zijn en beter met emoties om kunnen gaan. Omdat ze spanningen en emoties eerder registreren worden ze rustiger en vrolijker. Dit onderzoek is gedaan bij kinderen die zonder ouders participeren. Uit ervaring blijkt dat de resultaten nog beter zijn als de kinderen de mindfulness van de ouders zelf leren.

Waarom een kindertraining samen met de ouders?

Nu even Nu mindfulness werkt samen met ouders en kinderen, omdat jij veel meer van je kind weet dan de mindfulness leraar. We hebben gemerkt dat de mindfulness meditatie veel sneller door de kinderen wordt opgepakt via De ouders dan via een docent. De kinderen voelen zich meteen op hun gemak en het wordt met de hulp van de ouders sneller duidelijk wat de kinderen precies willen zeggen.

Kinderen proberen de mindfulness technieken intuïtief uit zonder er teveel bij na te denken, door jou na te doen. Hierdoor vullen ouders en kinderen elkaar gedurende de week perfect aan door elkaar vanuit verschillende invalshoeken aan de mindfulness te herinneren. Hierdoor blijft de mindfulness gedurende levendig voor het hele gezin.

Hoe zijn de mindfulness lessen opgebouwd?

De lessen zijn altijd hetzelfde opgebouwd. De eerste helft bestaat uit het doen van mindfulness oefeningen. De mindfulness oefeningen bestaan niet alleen uit ontspanningsoefeningen. Jullie hebben het misschien te druk om veel te mediteren, zodat de focus zal liggen op mindfulness technieken die direct praktisch toepasbaar zijn. De meeste oefeningen hebben juist een actief karakter. Iedereen in het gezin heeft juist baat bij deze actieve oefeningen, omdat ze beter aansluiten bij ons drukke bestaan. In de tweede helft van de lessen wordt besproken of het is gelukt de mindfulness technieken gedurende de week te integreren.

Wil je eerst kennismaken met de docent dan raden wij aan om een workshop mindfulness te volgen.

Ouder & Kind Mindfulness

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
De mindfulness groepstraining (MBSR)

Acht keer mindfulness training in een vaste groep van vijf.

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Privé sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info