Mindfulness voor kinderen en ouders Kinderen en ouders ontdekken samen mindfulness

Mindfulness voor ouders

Mindfulness voor ouders is goed voor het hele gezin. In acht sessies  in een vaste groep leer je hoe mindfulness meditatie helpt bij het omgaan met vervelende gedachten en omstandigheden en hoe dit je gezin leuker kan maken. De mindfulness sessies  doe je samen met twee andere stellen zodat er een breed scala aan gezinssituaties de aandacht zullen krijgen. Hierdoor is praktische toepassing gegarandeerd.

Waar helpt mindfulness voor ouders bij?

Er is niets uitdagender in het leven dan het hebben van een relatie en een gezin. Door de ander kom je jezelf enorm tegen en dit zorgt regelmatig voor spanningen. Deze spanning kan er toe leiden dat je als ouders in een bepaalt patroon vast komt te zitten. De mindfulness oefeningen zijn de hele dag door toepasbaar zodat je afstand kunt nemen van je patronen. Je maakt je minder druk waardoor er ruimte ontstaat om te genieten van het moment.

Hebben de kinderen ook iets aan mindfulness voor ouders?

De kinderen kunnen de mindfulness heel goed zonder deze oefeningen leren. Kinderen proberen de mindfulness technieken namelijk intuïtief uit zonder er teveel bij na te denken, door jou na te doen. Hierdoor vullen ouders en kinderen elkaar gedurende de week perfect aan door elkaar vanuit verschillende invalshoeken aan de mindfulness te herinneren. Hierdoor blijft de mindfulness gedurende levendig voor het hele gezin.

Hoe zijn de mindfulness lessen opgebouwd?

De lessen zijn altijd hetzelfde opgebouwd. De eerste helft bestaat uit het doen van mindfulness oefeningen. De mindfulness oefeningen bestaan niet alleen uit ontspanningsoefeningen. Jullie hebben het misschien te druk om veel te mediteren, zodat de focus zal liggen op mindfulness technieken die direct praktisch toepasbaar zijn. De meeste oefeningen hebben juist een actief karakter. Iedereen in het gezin heeft juist baat bij deze actieve oefeningen, omdat ze beter aansluiten bij ons drukke bestaan.

Je ontvangt toegang tot het online interactief werkboek. Hierin wordt de inhoud van de les nog eens herhaald en vind je meer dan 70 mindfulness oefeningen en achtergrond filmpjes. Er wordt gewerkt met mindfulness oefeningen van 10 minuten die je twee maal daags kunt doen. Dit kan samen, maar ook los van elkaar.

Data en tijden: de datumprikker service

Je komt elke week bijeen in een vast groepje van 6. Om er voor te zorgen dat je nooit een avond hoeft te missen gebruiken wij een datumprikker. Het kan dus zijn dat het niet elke week op dezelfde avond is, afhankelijk van de beschikbaarheid van jou en de rest van de groep in de betreffende week.

Wil je eerst kennismaken met de docent dan raden wij aan om een workshop mindfulness te volgen.

Mindfulness voor ouders

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Relatietherapie & mindfulness

Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Meer info
De mindfulness groepstraining (MBSR)

Acht keer mindfulness training in een vaste groep van vijf.

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Privé sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info