Mindfulness & relatietherapie in Groningen Mindfulness maakt relatietherapie concreet

Relatietherapie in Groningen met gebruik van mindfulness

Een veel gehoorde klacht over relatietherapie is dat de gesprekken nergens heen lijken te gaan. Dit komt doordat jullie de conversatie van thuis meenemen naar de relatietherapie. Je zult vast gemerkt hebben dat je zelf geen grip lijkt te krijgen op de inhoud van het probleem. Beide partners hebben vaak een ander beeld van de werkelijkheid en het probleem lijkt steeds van inhoud te veranderen. Hierdoor ontstaat er een sneeuwbaleffect; door het onbegrip ontstaat er stress en door de stress komt er meer onbegrip.

Waarom relatietherapie combineren?

Mindfulness gaat er vanuit dat samenleven zo moeilijk is omdat wij nooit helemaal elkaars werkelijkheid zullen kennen. In de relatietherapie wordt dan ook minder aandacht aan de inhoud besteed. In plaats daarvan wordt er ingezoomd op de manier waarop de interacties verlopen. De technieken die je leert zijn specifiek gericht op het toepassen van deze technieken op dergelijke momenten. De focus in de relatietherapie ligt dus niet zozeer op de ander, maar meer op de praktische dingen die je zelf kunt veranderen. Hierdoor kun je er eerst voor zorgen dat jij zelf weer lekker in je vel gaat zitten. Je krijgt dus niet zozeer meer grip op de situatie, maar wel meer grip op hoe jij je onder de relatie voelt. Hierdoor zal bij beide partners het stress niveau dalen en ontstaat er een omgekeerd sneeuwbaleffect.

Hoe zijn de relatietherapie sessies opgebouwd?

De eerste helft van de avond doen we oefeningen die je tijdens de dagelijkse situaties kunt gebruiken. De tweede helft praten we over of het is gelukt om deze oefeningen toe te passen en wat het effect hiervan is geweest. De eerste drie relatietherapie sessies zijn één keer in de week. Omdat je de technieken daarna onder de knie hebt kunnen er tussen de laatste 5 sessies meer weken zitten. De relatietherapie wordt hierdoor over een half jaar uitgespreid zodat je zeker weet dat de effecten blijvend zijn.

Hoe is de gratis relatietherapie proefles opgebouwd?

Je volgt de introductieles alleen of samen met je partner. Je hoeft niets mee te nemen en je zit nergens aan vast.

De introductieles verloopt als volgt:

1. Jullie maken kennis met een aantal mindfulnesstechnieken

2. Jullie krijgen tips om deze te integreren in het dagelijks leven

3. Samen onderzoeken we wat mindfulness concreet voor jullie kan betekenen

Mindfulness & relatietherapie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

De mindfulness groepstraining (MBSR)

Acht keer mindfulness training in een vaste groep van vijf.

Meer info
Mindfulness & individuele therapie

Privé sessies waarin de integratie van mindfulness in het dagelijks leven centraal staat.

Meer info
Mindfulness weekend stilte retraite Nederland

Mindfulness retraite weekend waarin je de volledige mindfulness groepstraining (MBSR) doorloopt in een heerlijk hotel aan de Utrechtse Heuvelrug.

Meer info
Mindfulness voor kinderen & ouders

In acht privé sessies samen met uw kind ontspanning brengen in het dagelijks leven.

Meer info